40 χρόνια οικοδομούμε την Κύπρο, οικοδομούμε το μέλλον

Μάι 9, 2024 | Ανασκόπηση Τύπου

«Μέσα από μία πορεία 40 χρόνων, εξελισσόμαστε και μαζί μας εξελίσσεται και η Κύπρος. Εκσυγχρονιζόμαστε και μαζί μας εκσυγχρονίζεται και η Κύπρος», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Γιάννης Μισιρλής από το βήμα εκδήλωσης αφιερωμένης στην επέτειο 40 χρόνων ζωής του Συνδέσμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάκης Κεραυνός και ο Υπουργός Μεταφορών, κ. Αλέξης Βαφεάδης, όπως επίσης και εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων και προσωπικότητες της οικονομίας και του επιχειρείν.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναγνώρισε τη διαχρονικά πολύ σημαντική δουλειά που επιτελούν οι επαγγελματίες του κλάδου, τονίζοντας παράλληλα πως «ως κράτος πρέπει να πράξουμε σαφώς περισσότερα, γιατί μέσα από τις δικές σας δράσεις και επιτυχίες μακροπρόθεσμα και το κράτος έχει να κερδίσει πολλά».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Μισιρλής, αναφέρθηκε στην ιστορία του Συνδέσμου ξεκινώντας από την ίδρυση του το 1983, τονίζοντας πως για 4 δεκαετίες, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, αποτελεί τον «δυναμικό εκφραστή ενός εκ των βασικότερων πυλώνων ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας. Της οικοδομικής βιομηχανίας».

Προς τιμή των 40χρονων του Συνδέσμου, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στα ιδρυτικά μέλη του, τα οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μισιρλής, «με το όραμα και τις διεκδικήσεις τους, συνέβαλαν ώστε ο Σύνδεσμος να είναι σήμερα πρωταγωνιστής στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων».

Κλείνοντας, ο κ. Μισιρλής, υπογράμμισε πως ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει να αξιοποιεί τις γνώσεις και την εμπειρογνωμοσύνη που διαθέτουν τα μέλη του, ενισχύοντας το έργο της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου παρέδωσε επιταγή με χρηματική εισφορά στην Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό, κα. Τασούλα Γεωργιάδου.

 

Ρεπορτάζ ΡΙΚ για το Gala Dinner προς τιμή των 40 χρόνων από την Ίδρυση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών